Semestermeddelande

Hur ställer jag in semestermeddelanden för min e-postadress?

För att ställa in semestermeddelanden för en e-postadress måste man logga in i ett eget system.

1. Gå till http://mc.sverige.net
  2. Logga in med din mailadress och det tillhörande lösenordet som ni fått.
  3. Klicka på ”Settings” uppe i menyn.
  4. Klicka på ”Accounts”. Välj ditt konto i vänstra rutan och klicka på ”Modify”. Skriv in ditt namn under ”Name”. Spara. (detta steg behöver du bara göra första gången du loggar in)
  5. Klicka på ”Auto Responder”. Längst upp klistrar du in följande två rader:
    $$setactualfrom namn@adress.se$$
    $$setsubject På semester$$

På första raden skriver du in din egna mailadress istället för "namn@adress.se"
    På rad två kan du skriva in vad som ska vara subject på mailet. Så där kan du byta ut ”På semester” till något annat. Sedan i valen under textrutan kan du exempelvis välja om semestermeddelandet ska skickas varje gång som någon mailar, eller bara ett visst antal gånger som en person mailar dig. Du kan även skriva in en tidsperiod som semestermeddelandet ska vara aktivt. Spara sedan.
  6. Klart! Testa så att det funkar.