Konfigurera din mail för Windows Mail

Denna guide hjälper dig att göra korrekta inställningar för din e-post i Windows Mail. Bilderna visar en engelsk version av programmet.

Börja med att klicka på Tools/Verktyg och välj Accounts.../Konton..

Klicka på Add/Lägg till

Välj E-mail account/E-postkonto

Skriv in ditt namn och klicka sedan på Next/Nästa. Fyll därefter i er e-postadress och klicka på Next/Nästa.

Nu ska ni fylla i vilken mailserver ni ska ansluta mot. Om ni vill använda IMAP välj det i listan, annars POP.

För inkommande mail ska ni använda er av mail.systeamhalmstad.se

Som utgående kan ni antingen välja den smtp-server som er Internetleverantör har eller så kan ni använda vår. Om ni väljer att använda vår så anger ni mail.systeamhalmstad.se.

Viktigt: Om ni använder mail.systeamhalmstad.se som utgående server så måste ni kryssa Outgoing server requires authentication/Utgående server kräver autentisering.

Väljer ni att använda IMAP är maxgränsen på 200Mb och 45 dagar.

Nu ska ni fylla i ert nya användarnamn och lösenord.

Användarnamnet är av typen: m-xxxx och lösenordet är på mellan 8-10 bokstäver.

Klicka sedan på nästa. Därefter kan ni välja om ni vill börja ta emot mail direkt eller om ni vill vänta. Gör ett val och sedan är ni färdiga.