Konfigurera din e-post för Outlook 2007

Denna guide hjälper dig att göra korrekta inställningar för din e-post i Outlook 2007.

1. Klicka på Verktyg/Tools och sedan Kontoinställningar/Account settings.

2. Klicka på New../Ny...

3. Välj Microsoft Exchange, POP3, IMAP eller/or HTTP och klickar sedan på Nästa/Next

4. Här ska ni inte fylla i några uppgifter. Kryssa i Konfigurera manuellt/Manually configure och klicka sedan på Nästa/Next.

5. Välj Internet E-mail/E-post och klicka på Nästa/Next

6. Här ska ni fylla i era uppgifter.

Välj POP3 eller IMAP beroende på vad ni vill använda.
Väljer ni att använda IMAP är maxgränsen på 200Mb och 45 dagar.

Användarnamnet ska vara av typen m-xxxx.

Inkommande server: mail.systeamhalmstad.se
Utgående server (SMTP): Anger antingen den server som er internetleverantör har eller använd vår, mail.systeamhalmstad.se.

Viktigt: Om ni använder mail.systeamhalmstad.se måste ni klicka på Fler inställningar/More setting. Annars Nästa/Next

7. Om ni inte valt att använda mail.systeamhalmstad.se som Utgående server kan ni fortsätta till steg 8.

Om ni valt att använda mail.systeamhalmstad.se måste ni klicka i att Utgående server kräver autentisering/Outgoing server requiers authentication. Under fliken Avancerat/Advanced anger ni port 25 eller 1025 för utgående server/outgoing server.

Klicka sedan på Ok.

8. Nu är ni klara och kan använda ert nya mailkonto.