Konfigurera din Apple Mail

Denna guide hjälper dig att göra korrekta inställningar för din e-post i Apple Mail. Bilderna visar en svensk version av programmet i version 4.3. Inställningarna ser ungefär likadana ut i tidigare versioner av Apple Mail.

1. Starta Apple Mail

2. Klicka på ”Mail” i menyn

3. Välj ”Inställningar”

4. Klicka på ikonen ”Konton” i den nya rutan som dyker upp

5. Klicka sedan på pluset nere till vänster för att lägga till ett nytt konto.

6. I nästa steg anger man sitt namn (kommer stå som avsändare till mailet), e-postadress och lösenord.

7. I nästa steg anger man in vilken kontotyp det är. Här väljer man POP. Sedan skriver man in en liten kort beskrivning för kontot så man vet vilket konto det är. Därefter anger man för ”Server, inkommande epost” mail.systeamhalmstad.se. Till sist anger man användarnamnet och lösenordet till mailkontot igen. Användarnamnet och lösenordet har ni fått från SYSteam Halmstad.

8. I nästa steg skriver man in uppgifterna för utgående e-post. Server för utgående e-post är mail.systeamhalmstad.se. Klicka även i ”Använd autentisering” och skriv in era kontouppgifter där igen (är redan förifyllda).

Eventuellt visas sedan nedanstående ruta. Välj då ”Anslut”.

9. Kontot är nu upplagt. Till sist ska vi ändra den port som används för utgående e-post. Klicka på rullistan vid ”Server, utgående e-post” och välj där ”Redigera SMTP-serverlista”.

10. Klicka sedan på ”Avancerat” i nästa ruta. Välj ”Använd anpassad port” och skriv där in 1025. Klicka ok.